• El 22 de novembre es lliuraran els premis al Conservatori de Velluters
  • El diputat de Cultura, Xavier Rius, es reunix amb el jurat especialitzat que valora les obres

15/10/2021

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València ha posat en marxa el primer concurs de composició per a dolçaina i instrument polifònic. L’objecte d’este concurs és el de generar un conjunt d’obres que puguen enriquir el patrimoni musical orientat al peculiar so de la dolçaina, i conjugar-lo amb altres instruments.

Este divendres s’han presentat les obres a concurs davant d’un jurat especialitzat, ocupat en valorar les propostes. La resolució dels guardons, consistents en tres premis en metàl·lic de 3.000, 2.000 i 1.000 euros respectivament, es farà pública en una gala de lliurament que tindrà lloc el proper 22 de novembre a l’Aula Magna del Conservatori professional de música de València–Velluters.

La convocatòria, a proposta de l’Àrea de Cultura, dirigida pel diputat Xavier Rius, fou publicada per primera vegada el passat 16 de juliol de 2021 al BOP amb la voluntat de fomentar, protegir i difondre la música amb dolçaina, així com de contribuir a la creació de condicions i mitjans perquè la societat valenciana puga desenvolupar una cultura musical pròpia, amb un repertori específic per a la dolçaina.