• L’Escalante presenta en el Teatre Principal la revisió que fa la companyia La Joven sobre ‘Los Pazos de Ulloa’, adaptada al teatre juvenil contemporani
  • La diputada de Teatres, Glòria Tello, subratlla la importància d’Escena Jove, el cicle dirigit a un públic adolescent

18/10/2021

Un solar abandonat, una festa a la intempèrie i sis joves amb el cor bategant emocions poderoses, en lluita contra ells mateixos en un entorn salvatge. Ulloa és la revisió contemporània de la novel·la d’Emilia Pardo Bazán Los pazos de Ulloa, a càrrec de la companyia La Joven. Es podrà vore divendres (19:00), dissabte (19:00) i diumenge (18:00) a l’escenari del Teatre Principal gràcies a l’Escalante, el centre d’arts escèniques de la Diputació de València.

Escrita per Irma Correa i dirigida per José Luis Arellano, esta és una proposta de teatre juvenil que interpel·la el públic amb el cor i els budells. Recomanada per a espectadores i espectadors majors de quinze anys, el muntatge ens porta el clàssic amb un “bateig nou, un rugit atroç”, segons les paraules de l’autora de l’adaptació.

En la trama trobem Nucha, la dona que en el text de Pardo Bazán viu un malson en la inhòspita casa gallega del marqués amb qui es casa, i que ara es trobarà en un context diferent: una ‘rave’. “És una dona del segle XXI subjecta a estes lleis animals i ancestrals, que lluitarà per desprendre’s d’elles en un combat moral, psicològic i carnal”, descriu Irma Correa.

Pedro, Julián, Tabo, Sabela i Jessy completen l’elenc de personatges que actualitzen els rols de la novel·la naturalista del XIX i que mostren “la desesperació d’uns éssers humans amb l’únic propòsit de sentir-se estimats sobre la terra”, com relata la companyia.

“Amb esta proposta, estrenada enguany a Madrid en Los Teatros del Canal, l’Escalante inaugura la temporada d’Escena Jove, el cicle dirigit a un públic adolescent que aposta per acompanyar en el camí a les xiquetes i xiquets que van tindre la seua primera experiència teatral en el centre de la Diputació de València”, ha explicat la diputada de Teatres, Glòria Tello.

Altres títols d’este cicle que es voran esta temporada són El perro (mutante) de Lope de Vega, obra d’Emma Lobo; L’abraçada dels cucs, de Cactus Teatre; i Migrare, de Maduixa Teatre.

Després de les funcions per a públic general, Ulloa es representarà per a alumnes de diferents escoles dilluns, dimarts i dimecres de la pròxima setmana.

Les entrades per a públic general estan disponibles a la web d’Escalante: https://escalantecentreteatral.dival.es/events/event/ulloa