• La vesprada del dissabte 11 l’ETNO Museu Valencià d’Etnologia de l’àrea de Cultura de la Diputació dirigida pel diputat Xavier Rius, durà a terme diferents activitats al voltant de la mentida, una actitud habitual del comportament social

10/12/2021

L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia de l’àrea de Cultura de la Diputació de València acull el festival de la mentida Miento, luego existo,un “espai de reflexió i diversió que pretén convertir-se en debat i espectacle”, ha explicat el diputat de Cultura, Xavier Rius.

La mentida és pròpia de l’ésser humà. La usem per a llevar-nos la culpa, per a fotre els nostres enemics o per a protegir els nostres éssers estimats. Mentim algunes vegades i hi ha qui ho fa sempre. De vegades ens sentim enganyats, pensem que tot és mentida i ens costa discernir entre la veritat i la falsedat. Vulguem o no, la mentida ens acompanya més del que desitgem…

Des de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, es posa en marxa el projecte Miento, luego existo, com a lloc de trobada, reflexió i diversió entorn de la mentida. El seu objectiu principal és trobar-ne el sentit, explorar els seus efectes i descobrir la influència que té en el vessant cultural, ja que ha sigut prohibida, lloada i creguda; ha escandalitzat, consolat i divertit.

En Miento, luego existo es tracta la mentida en l’escenari de la reflexió, el debat i l’espectacle. En esta edició comptarem amb la presència d’experts i artistes que, a través de conferències, trobades i concursos, ens acostaran a este suggeridor calidoscopi entorn de la mentida.

El programa, coordinat per Vicente Cortés –vividor del conte– oferix les conferències ‘El poder de las mentiras o las mentiras del poder’, a càrrec de l’arquitecte Rafael Rivera i Manuel Ramos, psicòleg (València); la xarrada prosaica ‘Poesia i mentides’ de Luis Felipe Alegre, divulgador de poesia (Zaragoza); i ‘Mentir i guanyar’, el primer concurs mundial de mentides, mentideres i mentiders de l’univers.

Dissabte, 11 de desembre. 17:45. Entrada gratuïta. Accés i recollida d’entrades en: https://letno.dival.es/ca/actividad/concert-o-espectacle/mentisc-tant-existisc.