• 16 municipis, 4 agrupacions de municipis i 4 mancomunitats reben les ajudes de l’estratègia Reacciona de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació, amb un total de 150.000 euros
  • La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, recorda que estes subvencions de la primera fase del Reacciona es completen amb les ajudes per a l’execució de vies ciclopeatonals

16/12/2021

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha publicitat la concessió de les ajudes a la redacció dels projectes de vies ciclopeatonals d’interés natural dins la primera fase de l’estratègia Reacciona 2021. En total són 16 municipis, 4 agrupacions de municipis i 4 mancomunitats les beneficiàries de les subvencions amb un import de 57.016 euros per als municipis, 42.448 € per a les agrupacions de municipis i 50.536 € per a les mancomunitats, el que fa un total de 150.000 euros.

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, afirma que “hem de reduir les emissions i per això apostem per una mobilitat més activa i saludable, vertebrant el territori i aprofitant el ja construït per a recuperar la connexió amb la natura”.

Estes ajudes es complementen amb la subvenció per a la redacció dels Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), amb un pressupost de 650.000 euros, i la convocatòria per a l’execució de projectes de vies ciclopeatonals d’interés natural que contribuïsquen a la creació d’una xarxa supramunicipal, amb una dotació de 600.000 euros.

Les mancomunitats que rebran les ajudes són la de la Valldigna, les Valls, Camp de Túria i la Safor. Les agrupacions de municipis de Silla, Alfafar, Aielo de Malferit i Ràfol de Salem. I per últim, els municipis de Mislata, Burjassot, Puçol, Teresa de Cofrentes, Alboraia, Llíria, Carcaixent, Vilamarxant, Foios, Albaida, Xeraco, Bocairent, Villar del Arzobispo, Simat de la Valldigna, Casinos i Massalfassar.