El responsable de Cooperació Municipal de la Diputació de València, Emili Altur, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro, i el regidor de Patrimoni de l’ajuntament, Rafa Navarro, per a estudiar noves formes de conservació i projecció pública del castell de la localitat de Camp de Túria.

«Hem sol·licitat ajuda a la nova Diputació per a frenar la plaga de tèrmits que ha afectat la fusta de la planta baixa de l’edifici, i que ja està controlada, amb la finalitat de que no s’estenga a la planta superior, per la qual cosa és necessari realitzar un estudi a curt termini que detecte la causa de la presència dels insectes i l’estat de la resta del castell sobre aquest tema», ha explicat l’alcaldessa.

El cost d’aquesta actuació ascendiria a uns 60.000 euros i podria contemplar-se en els pressupostos de la corporació provincial del pròxim any, segons ha apuntat, per la seua banda, el diputat Emili Altur.

«Es tracta d’una fortalesa emblemàtica del municipi i de tota la seua comarca, així com d’un referent social de la zona, ja que en ella també se celebren actualment esdeveniments de caràcter civil dels veïns de la població, per la qual cosa treballarem en la conservació de l’edifici, però també en una major dotació de contingut i dinamització de l’immoble», ha agregat.

L’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció per l’acolliment de les seues propostes per part del responsable provincial en la trobada, que ha qualificat de «molt positiu i fructífer, per a continuar construint municipi i fer del castell un gran referent».