Acorden començar a treballar en l’aprimament de

competències dels ens provincials

 

Els grups de Compromís a les diputacions valencianes s’han reunit aquest matí a la Diputació de València a fi de coordinar-se i treballar conjuntament des d’una perspectiva de país.  A l’encontre hi han assistit els onze diputats amb què compta Compromís a les tres diputacions valencianes, Xavier Trenco i José Miguel Carbó per la Diputació de Castelló; Gerard Fullana, José Manuel Penalva i Lluís Miquel Pastor, per la d’Alacant i la vicepresidenta Maria Josep Amigó i els diputats Emili Altur, Ivan Martí, Josep Bort, Xavi Rius i Pilar Moncho, per la de València.

 

Tal com Compromís ja havia recollit al seu programa electoral, en la reunió s’han posat les bases per començar a treballar en el progressiu traspàs de competències de les Diputacions a la Generalitat Valenciana i als ens comarcals. En aquest sentit es va acordar iniciar un estudi de les àrees i patrimoni susceptibles de ser traspassat, especialment de la Diputació de València on actualment governa Compromís en coalició.

Tots 11 diputats han acordat reunir-se periòdicament i comptar a més amb representants de Compromís a la Generalitat Valenciana.

Els grups de Compromís a les diputacions han apostat, a més, per defensar decididament als tres ens provincials la fi de les subvencions partidistes,  com ja s’estan fent a la Diputació de València, i impulsar mesures de regeneració profunda d’unes entitats durant anys, en molts casos, esquitxades per la corrupció.