• Este divendres, 1 d’abril, Luis Demano inaugura la seua exposició en “Muviment”, una extensió més del MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat)
  • El treball de l’il·lustrador alacantí estarà disponible durant abril i maig amb motiu del cicle ‘Temporada Il·lustrada’, després del pas de Marta Torres, Elías Taño i Aitana Carrasco els mesos anteriors

31/03/2022

Com ja és habitual en la programació cultural de Muviment, cada dos mesos toca fer relleu en el cicle de la ‘Temporada Il·lustrada’, llançat el mes d’octubre passat i amb una duració fins al vinent mes de juliol.

Esta iniciativa exposa obres d’una selecció d’artistes de renom dins del panorama de la il·lustració i el disseny valencià, convertint amb el seu art el cultural bar del MuVIM en una sala més d’exposicions d’este museu de la Diputació de València.

Després del pas de Marta Torres (octubre-novembre), Elías Taño (desembre-gener) i Aitana Carrasco (febrer-març), recull el testimoni l’artista alacantí Luis Demano, inaugurant esta quarta exposició del cicle, inclosa al calendari oficial del WDCV (World Design Capital València 2022).

La creativitat de Luis Demano

Il·lustrador, fill i net de pintors, presenta una inquietud i agilitat artística i creativa que des de xiquet ha sabut desenvolupar de manera autodidacta. La seua primera incursió en l’àmbit gràfic va ser en la revista de còmic i il·lustració Nosotros somos los muertos, dirigida pel dibuixant Max (Premi Nacional de Còmic 2007), per a poc temps després guanyar el 1r premi del cartell de la Fira del Llibre de València 2007.

Al costat d’estudis de disseny i agències de publicitat com Sra. Rushmore, fa treballs per a periòdics com El País, El Diario, El Mundo, ABC Cultural o La Marea, entre altres. Alhora dibuixa, com a il·lustrador infantil, per a editorials com Media Vaca, SM o Bromera.

Així mateix, també forma part del conjunt de professorat de Barreira Arte + Diseño, codirigint el Màster d’Il·lustració de la prestigiosa escola valenciana.

Encara que serà el divendres quan l’il·lustrador inaugure l’exposició, hui dimecres, 31 de març, oferirà un tast del que està per arribar i comptarà la seua trajectòria professional en l’esdeveniment DIALOGART –celebrat cada dimecres en Muviment–, on a través de diferents trobades d’art gratuïts es donen cita tot tipus de persones relacionades amb el món de l’art.

Acomiadaran el cicle en els mesos de juny i juliol els components de Memosesmás. Este estudi multidisciplinar se centra en la resolució de problemes de comunicació gràfica a partir d’il·lustracions conceptuals amb una miqueta d’humor.