• La reconeguda creació de Cia Maduixa es veurà per primera vegada en un teatre al Martín i Soler de Les Arts el pròxim dissabte
  • La peça de dansa sobre xanques conta l’odissea de quatre dones migrants i ha rebut cinc candidatures als Premis Max

04/04/2022

Quatre dones han de deixar arrere la seua terra. Quan el país on arriben les rebutja, el seu viatge es convertix en un tortuós camí ple d’obstacles, en una lluita contra prejuís i odis irracionals. Contra fronteres invisibles. Elles, però, lluiten per trobar un lloc on romandre, on descansar a la fi. Una nova llar. L’Escalante estrena la versió de sala de ‘Migrare’, l’última creació de Cia Maduixa.

El centre d’arts escèniques de la Diputació de València ha participat en la coproducció d’una peça que es podrà veure per primera vegada en un teatre el pròxim 9 d’abril al Martín i Soler, dins la programació de Dansa València. “La fita mostra la nostra raó de ser: fer costat a les companyies valencianes, enfortir el teixit escènic de la ciutat col·laborant amb un gran festival i apostar per obres necessàries i valentes, com les heroïnes de Migrare”, manifesta la diputada de Teatres, Glòria Tello.

Cia Maduixa, amb el seu segell reconeixible, conta esta odissea des de l’altura de les xanques que calcen les seues protagonistes. La dansa balla amb l’equilibri i el gest en un muntatge que, segons la coordinadora artística de l’Escalante, Marylène Albentosa, “emociona amb el seu relat i llenguatge poètic, però també ens sacsejarà a la butaca, interpel·lant-nos com a individus i assenyalant les nostres ferides com a societat”.

Joan Santacreu dirigix una obra on Paula Llorens signa la dramatúrgia, mentre la coreografia és obra de Cristina Fernández i la música de Damián Sánchez. Laia Sorribes, Melisa Usina, Paula Quiles i Sara Canet són les ballarines que marquen les petjades de les dones de ‘Migrare’. Elles van encetar el camí en setembre de 2021 representant-la a carrers i places. En eixos escenaris ha sigut premiada al seu pas per festivals com la Fira de Tàrrega o Feten a Gijón. A més, l’espectacle suma cinc candidatures als pròxims Premis Max. Ara, la versió de sala permet jugar amb elements diferents com per exemple la il·luminació, i incorpora noves escenes.

Les representacions de ‘Migrare’ seran els dies 9 i 10 d’abril, a les 19:00 i les 18:00 respectivament, al Teatre Martin i Soler del Palau de les Arts. Entre setmana s’estan realitzant les funcions per a escoles. Es poden adquirir les entrades al web de l’Escalante: https://escalantecentreteatral.dival.es