El MuVIM aborda l’espontaneïtat en el caràcter tipogràfic enfront de l’escriptura manual

  • En ‘Text-pontàniament’, el museu de la Diputació de València exposa un conjunt d’obres que analitzen les diferències entre la uniformitat de la tipografia i l’expressivitat de l’escriptura a mà

09/05/2022

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) exhibix Text-pontàniament, que tracta les possibilitats de dotar a l’estandarditzat caràcter tipogràfic de l’espontaneïtat i singularitat del text escrit a mà.

Per a això, la Sala de la Torre del museu de la Diputació de València presenta un variat i destacat conjunt d’obres que analitzen, amb diferent grau de profunditat, les diferències entre la poca personalitat i uniformitat de la tipografia i l’expressivitat i espontaneïtat de l’escriptura manual.

En una època com l’actual en la qual vivim allunyats del text escrit a mà, Text-pontàniament aposta per la imperfecció del traç espontani i lliure enfront de la uniformitat i formalitat del caràcter tipogràfic. Mitjançant diferents tècniques i plantejaments, cada treball recollit en l’exposició reflectix una visió molt particular d’entendre la relació entre espontaneïtat i tipografia; així com identificar l’empremta personal de cada artista-dissenyador.

Comissariada per Begoña Jordá i Olga Ampuero, esta mostra recull un total de 36 obres realitzades per destacades figures del disseny valencià com Iban Ramón, Boke Bazán, Dídac Ballester, Joan Quirós, Andreu Balius, Gimeno Gràfic, Suc Estudi, Sansserif, Xavier Montsalvatge, Cento Yuste, Narcís Deu Belmont, Nereida Tarazona, Jose Armijo, Jimena González-del Río; així com pels dissenyadors del Màster en Arts Gràfiques de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria del Disseny de la Universitat Politècnica de València.

En l’exposició entorn de la tipografia el visitant podrà contemplar diferents formes d’experimentació tipogràfica que compartixen l’objectiu comú de reivindicar el valor formal i visual del caràcter tipogràfic en el disseny i en l’art.