• La activitat, dirigida por Fermín Sales, comissari i creador de l’exposició, tindrà lloc divendres que ve, 10 de juny, a L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia

03/06/2022

L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia dependent de la Diputació de València, realitzarà el pròxim divendres, 10 de juny, un taller de Tik Tok titulat ‘Cremar el Maestrat filmat. Un taller de L’ETNO amb TikTok’, una proposta dirigida a adolescents i adults basada en l’exposició temporal El Maestrat filmat, que actualment es pot visitar a la sala Joan F. Mira de L’ETNO.

L’excepcionalitat i el valor de les imatges recuperades per al Maestrat filmat ens enfronten a uns documents d’incalculable valor patrimonial. Però, per sort o per desgràcia, molt han canviat els temps des que van ser gravades i molt més, respecte de les persones amb les filmacions.

L’ús actual de la imatge fa que estes pel·lícules recuperades siguen una rara avis, un estranyament dins de l’amalgama caòtica de la imatge contemporània amb la qual convivim i som exposats quotidianament.

Amb tot això com a pretext, es proposa la realització d’una jornada entorn de la imatge-arxiu. Una sessió on poder reflexionar sobre l’ús de l’arxiu en l’audiovisual actual, alhora que s’experimenta amb esta mena d’imatges amb nous mitjans com per exemple, Tik Tok.

Este taller –dividit en dues parts, una teòrica i una altra purament pràctica–, tracta de confrontar la imatge contemporània des de dins i possibilitar que estes imatges puguen circular sense cap mena de filtre pel gran caos d’Internet. L’objectiu és desprendre l’aura d’estes imatges –projectades a la sala d’exposició– i treballar-les (‘cremar-les’) al màxim, i una vegada realitzat este procés a través de Tik-Tok, tornar a remarcar la seua essència.

El conductor d’esta experiència didàctica serà Fermín Sales, comissari i creador de l’exposició. Els interessats tenen a la seua disposició, en la pàgina web, un enllaç amb arxius per a descarregar al telèfon mòbil, material amb el qual es farà l’exercici de muntatge mitjançant TikTok.

El taller és gratuït, i d’accés lliure fins a completar aforament. Per a participar és necessari inscriure’s enviant un correu a: [email protected]

Més informació en:

https://letno.dival.es/es/actividad/cursos-y-talleres/quemar-el-maestrat-filmat