Música en construcció consolida la seua oferta cultural

  • El programa musical, que depén de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, dirigida pel diputat Xavier Rius, presenta la nova programació per al segon semestre del 2022
  • La jove violinista de 17 anys, Marta E. Garrido va oferir un concert de presentació el passat dia 10. Ara prepara la seua marxa a la Manhattan School de Nova York
  • El Monestir de Llutxent acollirà tres concerts entre juliol i octubre

12/07/2022

Música en Construccióés un programa de l’àrea de Cultura de la Diputació de València que vol obrir finestres al repertori clàssic de la música. La fórmula se sustenta en la promoció del talent i les joves promeses de la música valenciana, que en són moltes. Després de sis mesos d’activitat oberta a l’església neobizantina de La Beneficència, coneguda com a sala Alfons el Magnànim, el programa presenta ara la segona part de la programació de 2022.

Els primers mesos de l’any han vist passar fins a huit propostes de gran vàlua, tant en l’espai de la Beneficència com també en altre espai de referència patrimonial com és el Monestir de Corpus Christi de Llutxent, propietat de la Diputació, i que enguany compleix sis-cents anys de la seua fundació.

Música en Construcciópretén convertir-se en un espai de germinació per a les figures emergents de la música, i consolidar una estratègia de promoció de la música valenciana basada en el pas intermedi del món amateur al professional.

Un exemple recent de la filosofia del programa es fa palés amb el recent concert del passat dia 9 de juliol, de la jove violinista de Castelló (La Ribera), Marta Encarnación Garrido. Amb 17 anys, Garrido és el viu exemple de la tenacitat i l’amor per la música. Al concert de diumenge passat va interpretar obres del repertori violinístic, de Corelli, Bach, Paganini, Bruch, Achron i Kabalevsky, amb molta tècnica i una acurada delicadesa.

Un altre dels objectius de l’ideari del programa és la promoció, sempre des de la música, de l’activitat dels museus de La Beneficència. Així, amb el suport del Museu de Prehistòria de València també s’ha posat en escena l’espectacle anomenat “Apol·lo. Art i Mite”, amb els músics Emilio Villalba i Sara Marina, encarregats del concert i la companyia de dansa Armonía Danza, amb Marco Bendoni i Sherezade Soriano. Un homenatge en tota regla a les arts escèniques grecollatines que serveix de pretext per a referenciar una singular peça dipositada al Museu de Prehistòria, com és l’escultura en bronze de l’Apol·lo de Pinedo.

Amb motiu del concert, també s’han organitzat visites complementàries prèvies dedicades a la troballa de la peça.

Nova programació fins a Nadal a la Bene i a Llutxent

Al llarg dels propers mesos Musica en Construcció continuarà oferint els concerts gratuïts a la Sala Alfons el Magnànim de La Beneficència. El divendres 12 d’agost, a les 18h. tindrà lloc un concert del duo Silento, format per Celina Jiménez (veu) i Ana Ferrer (guitarra). Un format íntim i acústic amb música hispanoamericana.

Divendres 3 de setembre, a les 18h.les joves promeses de l’ESMAR, grup format a l’ombra de l’Escola Superior de Música d’Alt Rendiment, mostrarà tot el potencial d’aquestos joves músics en projecció.

Dissabte 24 de setembre. El duet format per Blanca Vázquez (veu) i Jorge Giménez (piano) presentarà un repertori cambrístic vocal escollit entre els autors valencians del segle XX.

Dissabte 5 de novembre, amb la col·laboració de l’ETNO, es presentarà a dos joves acordions diatònics, Jordi Pastor i Pau Barberà, en l’òrbita de les rondallesnarrades per Almudena Francés.

Dissabte 3 de desembre, a les 18h. Continuarà la promoció de les joves promeses, amb presència de l’alumnat guanyador dels premis extraordinaris final de Grau en Ensenyament Artístic. Concert amb la col·laboració de l’ISEACV.

Per altra banda, al claustre del Monestir de Llutxent es presentaran els següents concerts:

Dissabte 2 de juliol, 20h. Trio Ausiàs March,. Una mostra dels compositors valencians actuals; Dissabte 13 d’agost, 20h. Ensemble Galatea. Quartet de corda eclèctic que oferirà un recorregut per algunes peces de corda escollides.

Dissabte 1 d’octubre, a les 20h. Concert d’orgue amb Arturo Barba, organista, i Raúl Junquera, trompeta. Amb clàssics tan distants com Bach o Phillip Glass.