La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, lliura els guardons amb l’alcalde de Silla, Vicente Zaragozá, i la regidora de Normalització, Laura Millán

21/07/2022

L’Ajuntament de Silla, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, ha lliurat els III Premis a l’ús del valencià al comerç local subvencionats per la Diputació de València, amb l’assistència de la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, l’alcalde, Vicente Zaragozá, y la regidora de Normalització, Laura Millán.

Silla és un dels 34 pobles que han rebut l’ajuda “Endavant, l’atenem en valencià!” un projecte “per guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials en una clara aposta per posar en valor l’atenció en valencià al comerç i ajudar el sector comercial de proximitat” ha explicat la diputada Dolors Gimeno, qui ha aprofitat per a felicitar els comerciants “per mantenir la llengua viva al comerç”.

Pel que fa als premiats, el guardó per l’ús del valencià aplicat a les noves tecnologies va recaure en la cafeteria L’Olivereta. El primer premi per l’ús del valencià en la retolació i en el material imprés ha recaigut en Mi roperito; el segon, en Estanc núm. 1, i el tercer s’ha atorgat als quatre comerços restants: Pentinats Àngela, bar La Lírica, bar El Cantonet i bar Plaça.

L’alcalde de Silla i regidor de Comerç, Vicente Zaragozá, ha agraït que la Diputació, a través de la Unitat de Normalització Lingüística, subvencionara estos premis i ha afirmat que “en estos moments, qualsevol iniciativa que promoga l’ús del valencià i el comerç sempre serà benvinguda”, mentre que la regidora de Normalització Lingüística, Laura Millán, ha manifestat que “any rere any, més comerços se sumen a esta iniciativa que té com a objectiu promoure i recuperar l’ús del valencià al nostre comerç”.

Prèviament, s’han lliurat els sis carros de la campanya “Som de barri, de ciutat, de botiga, de mercat” de la Diputació que se sortejaven entre tota la clientela dels 15 establiments que fins ara han participat en estos premis: Amossos, Raons de Pes, Passarel·la, pastisseria Bon Gust, Centre Òptic Mirades, La Botigueta, Joies Anabel Machancoses, Unika Loli Blázquez, Mi Roperito, Estanc núm. 1, Pentinats Àngela, bar La Lírica, bar El Cantonet, bar Plaça i cafeteria L’Olivereta.