La Ribera compta amb una nova guia turística virtual que ofereix una completa informació de 47 municipis per als visitants i turistes.

La diputada de Turisme i presidenta de Ribera Turisme, Pilar Moncho, el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, i el president de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, Jordi Vicedo, han presentat aquest matí la publicació turística en un acte, que també ha comptat amb la presència d’alcaldes de la comarca.

Segons Moncho «aquesta guia comarcal és important per a cadascun dels municipis de la Ribera. Molts dels municipis que apareixen no comptaven fins ara amb aquest tipus de guies que són fonamentals per a les localitats que decideixen apostar pel turisme i volen promocionar-se amb l’objectiu d’atraure visitants».

La diputada també ha volgut destacar la importància d’«unir esforços, anar de la mà tots junts i actuar amb un alt grau de coordinació per a presentar una oferta conjunta de tota La Ribera, una comarca que té molts recurs per mostrar».

Moncho s’ha compromés a treballar des de la Diputació i estar al costat de tots els municipis de la Ribera «perquè el sector turístic en les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa es convertisca en un motor econòmic que funcione».

D’uuna altra banda, el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez. ha comentat que aquesta guia digital «és un pas més a promocionar i donar a conéixer el nostre territori als visitants d’una manera global».

Jordi Vicedo ha explicat el potencial de la Ribera, «on podem trobar litoral, interior, rutes, patrimoni i molts més atractius que hem de posar en valor i explotar-ho a través d’iniciatives com aquesta que a més s’adapta a les noves tecnologies».

Guia turística

La publicació digital La Ribera de Xúquer compta amb una introducció amb el plànol de la Ribera i 13 seccions més dedicades als municipis i informació d’interès.

La primera part és la més àmplia de la guia i en ella s’expliquen detalladament els atractius turístics dels 47 municipis de la Ribera com el patrimoni, la naturalesa, la gastronomia, el senderisme i les festes.

A continuació, s’informa en sis apartats dels Béns d’Interés Cultural, els museus, les rutes temàtiques, les rutes guiades, els paratges naturals i les festes i tradicions.

La guia virtual acaba amb sis seccions més amb informació pràctica sobre com arribar, directoris d’empreses de turisme actiu, restaurants i allotjaments, dades de les oficines de turisme de la comarca i catàlegs turístics.

La nova guia es troba disponible en el portal turístic www.valenciaterraimar.org, en la web www.riberaturisme.es, en l’app València, Terra i Mar i a més, es pot descarregar un codi QR.