• Girsa és guardonada amb un dels premis Humana Circular com a reconeixement a la seua labor per facilitar les tasques de reciclatge de producte tèxtil en la seua planta de Picassent

07/10/2022

Humana ha reconegut el treball que Girsa, l’empresa de gestió integral de residus de la Diputació de València, realitza per a facilitar les tasques de reciclatge de producte tèxtil en la seua planta de Picassent. Així doncs, en el marc de Ecofira, la Fira Internacional de les Solucions Mediambientals i Transició Ecològica que s’ha desenvolupat esta setmana en Fira València, ha entregat un dels seus premis Humana Circular a l’empresa mixta de la Diputació. Mentxu Balaguer, presidenta del Consell d’Administració de Girsa, ha sigut l’encarregada de recollir el premi al costat de la directora de la planta de Picassent, María Morales, i el responsable d’estratègia de Girsa, David Cebolla.

“Li donem una gran importància a este premi pels dos valors que reunix. D’una banda la sostenibilitat, però també la labor humanitària i de cooperació. Des de Girsa continuem avançant en la modernització i les noves idees que impliquen l’economia circular i la reutilització”, ha explicat Mentxu Balaguer, presidenta de Girsa. “Nosaltres, durant els 30 anys que porta operant Girsa per a millorar la gestió de residus, detectarem que podíem valorar esta fracció tèxtil, per això va ser una sort que Humana es creuara en el nostre camí i per part nostra estem encantats de treballar amb ells”, explica David Cebolla, responsable del departament d’estratègia de Girsa.

A l’inici de l’any, Humana Fundació Poble i Girsa van aconseguir un acord per a la instal·lació de dos contenidors de roba usada en les instal·lacions de Picassent. En ells s’ha estat depositant la roba, el calçat, els complements i la roba de llar que ja no s’utilitza, per a donar-los una segona vida a través de la reutilització i el reciclatge.

La reutilització del tèxtil usat contribuix a la reducció de les emissions de CO₂: per cada kg de roba recuperada (i no conduïda a un centre de tractament de residus per a la seua incineració o disposició final) s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO₂. D’altra banda, els recursos obtinguts amb la gestió del residu tèxtil permeten la creació d’ocupacions verdes (Humana genera una ocupació indefinida per cada 30 tones de tèxtil recollit) i financen programes de desenvolupament als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals.