• L’agrupació de municipis ha sigut beneficiària de 90.000 euros en el marc de l’estratègia Reacciona de l’àrea de Medi Ambient per a fomentar la mobilitat sostenible i el trànsit no motoritzat

28/11/2022

La delegació de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València, dins l’estratègia Reacciona 2022 pel foment de la mobilitat sostenible a la província de València, ha subvencionat amb 90.000 euros l’execució de la via ciclopeatonal que unirà Chiva i Cheste per la ‘Carreterica de Cheste’, i que suposarà la primera via directa entre les dos localitats de l’Hoya de Buñol separades per tan sols tres quilòmetres de distància.

En el projecte presentat conjuntament pels dos pobles, s’ha valorat molt positivament el caràcter funcional de la via, “que suposa la connexió directa entre Chiva i Cheste, a més de ser una connexió molt important a nivell paisatgístic, cultural i de preservació del medi ambient”, ha destacat la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno.

L’actuació, que es portarà a terme entorn de la carretera CV-3850, permetrà unir des de l’eixida del nucli urbà de Chiva fins les immediacions del casc urbà de Cheste, junt a l’entrada de la CV-50. La intervenció transcorrerà per l’anomenda Carreterica de Cheste, antic camí rural usat per llauradors i comerciants i única via directa entre dos pobles veïns que des dels anys 60 s’utilitza exclusivament per vehicles motoritzats.

L’execució del projecte permetrà a més facilitar l’accessibilitat als centres de treball de Thao Masai i Valimex, al temps que es potencia el valor paisatgístic de l’entorn natural de les partides de la Playa, la Cova Morica, i la Cova de Castelló i Torrellas.

Al llarg del transcurs de la nova via, es preveu la inclusió d’espais de descans amb fonts, bancs i mobiliari per a l’exercici físic, i que facilite també que persones amb diversitat funcional puguen fer ús del recorregut de forma accessible i segura.

En l’actualitat el municipi de Cheste connecta amb diferents xarxes ciclistes i de vianants de municipis veïns, i destaca especialment la connexió amb Riba-roja que permet arribar fins el parc de capçalera del riu Túria. L’execució d’esta via permetrà, per tant, la connexió posterior amb Riba-roja, Paterna, Manises i Quart de Poblet fins a la ciutat de València, i des d’estos pobles amb altres rutes i vies verdes.

El pressupost del projecte ascendix a 290.910 euros, dels qual la Diputació de València aportarà 90.000 euros amb un termini d’execució de 18 mesos, i afecta a una població de més de 24.000 habitants entre els dos municipis, amb una àrea d’influència molt major.