• L’ens de la Diputació de València invertix quasi un milió d’euros per a incorporar un vehicle que anirà destinat al parc d’Alzira

25/11/2022

El Consorci de Bombers de València, dependent de la Diputació de València, ha adquirit una nova autoescala que se suma a la flota ja existent d’esta mena de vehicles, i que ha suposat una inversió de 899.151 euros. Durant el mes d’octubre s’ha formalitzat el contracte amb l’empresa adjudicatària, Rosembauer, i està previst que el nou vehicle estiga operatiu a la fi del 2023.

Esta autoescala de 39 metres d’altura és idònia per als riscos en entorns urbans i per a intervencions en emergències que requerixen treballar en altura, siga operacions de rescat o d’extinció.

Actualment ja hi ha cinc autoescales als parcs de bombers de Sagunt, Gandia, Torrent, Paterna i Requena, mentre que el nou vehicle anirà destinat al parc d’Alzira. Segons ha explicat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, “el nostre objectiu era que la totalitat dels parcs principals del Consorci compten amb una autoescala, i amb esta incorporació aconseguim este propòsit”.

Cal recordar que, per a treballs en altura, a més d’esta xarxa de sis autoescales extensibles, el Consorci compta també amb altres dos vehicles, dos autobraços, també dedicats a treballs en altura, especialment en el cas de sinistres de tipus industrial. D’esta manera, des del Consorci s’ha fet un gran esforç durant la present legislatura, en la qual s’han adquirit quatre autoescales, completant la total renovació de la flota de vehicles en altura.