El diputat de Cooperació Internacional de la Diputació de València, Emili Altur, ha rebut l’alcalde del cantó de Saraguro (Equador), Abel Sarango, acompanyat d’una delegació de representants de l’associació Perifèries i de l’organització no governamental ACOEC, per a la Cooperació entre Comunitats.

Altur ha pogut conèixer en aquesta trobada el treball que fan conjuntament les citades entitats socials en els municipis d’Equador, així com els seus projectes i activitats més immediats en aquest país.

L’alcalde de Saraguro ha manifestat el seu interès per «donar a conèixer a la Diputació la realitat que estem vivint en tot el país, perquè la percepció mediàtica que es té ací d’ella és molt diferent a la qual vivim allí, i sol·licitar la seua col·laboració per a emprendre nous projectes fonamentals per al desenvolupament dels nostres cantons o zones rurals, especialment en la parteix sud d’Equador».

El diputat Emili Altur, per la seua banda, s’ha compromès amb els representants del poble equatorià a «portar la seua veu» als organismes oficials que treballen en l’ajuda internacional i dels quals és membre la Diputació, amb la finalitat de que Equador puga rebre fons destinats a la cooperació al desenvolupament.

«Ací les desigualtats entre les zones urbanes, que copen actualment el desenvolupament del territori, i les rurals és tremendament àmplia i dispar, per la qual cosa els criteris estàndard que se segueixen en la concessió de l’ajuda internacional a tercers països, i que actualment deixen fora a Equador, serien injusts en aquest cas», ha explicat.

La Diputació de València ha col·laborat amb la ACOEC des de l’any 2011 en diferents programes de sensibilització i educació per al desenvolupament, aprovats en la convocatòria anual que realitza la corporació en aquest àmbit, a Equador, Guatemala i les comarques valencianes.