• Tots els municipis de la comarca de la Safor participen en este projecte de la Diputació de València per a millorar l’experiència turística mitjançant la recollida de dades

31/03/2023

La Diputació de València, a través de les seues àrees de Modernització i de Turisme, desenvolupa el programa ‘Connecta València: territori turístic, intel·ligent i sostenible’ que, amb un pressupost pròxim als 5 milions d’euros, tracta de millorar la competitivitat de les destinacions dels municipis turístics mitjançant la creació d’una xarxa sense fil provincial de recollida de dades dels seus visitants, desplegada per Cellnex.

En total, més de 200 municipis ja han iniciat la instal·lació de ‘Connecta València’ per a millorar l’experiència turística, amb un total de 768 sensors mediambientals (de 1300), 169 estacions meteorològiques (de 266), 37 senyals intel·ligents (de 37), 609 sensors de mobilitat (de 1500), 326 Gateways LoRA  (de 500) i 25 totems (de 50). Concretament a la comarca de la Safor els totems informatius ja s’han instal·lat als municipis d’Alfauir, Bellreguard, Daimús, Guardamar, Miramar, Piles, Potries, Vilallonga i Xeraco.

La diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, ha visitat els municipis de Potries, amb l’alcaldessa Assumpta Domínguez, i Bellreguard, amb l’alcalde Joan Marco i el regidor de Turisme i Platges, Àlex Ruiz, per analitzar conjuntament els resultats de la instal·lació.

Mentxu Balaguer, ha explicat que “el projecte integra els 266 municipis de València amb l’objectiu de dotar de la infraestructura necessària per a analitzar el flux de turistes en el seu territori i el seu impacte en el medi ambient, mitjançant la col·locació de dispositius que mesuraran la mobilitat i la qualitat mediambiental”.

Este programa marca un punt d’inflexió important en l’àmbit de les dades turístiques, ja que estos deixaran de pertànyer en exclusivitat a empreses privades de telecomunicacions. Així, es promourà l’accés transparent i universal a les dades públiques dels serveis per part de ciutadans, visitants, professionals i empreses, propiciant també d’esta manera el creixement de la indústria i l’emprenedoria, a més de la interoperabilitat entre diferents administracions i agents.

‘Connecta València’ és una iniciativa pionera cofinançada per Red.es amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional dels fons FEDER a través del Programa Operatiu pluriregional d’Espanya (POPE).