• ‘La llengua ens fa poble entre els pobles’ és el nom de l’estand de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València que incorpora un fotoreclam amb frases basades en reflexions de Carme Miquel recollides en les seues obres

03/04/2023

Enguany, Les Trobades d’Escoles en Valencià estan dedicades a la mestra i escriptora Carme Miquel i Diego, i el lema d’estes és ‘Recuperem el verd’. La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha preparat un estand “que consistix en un fotoreclam en el qual les famílies participants podran fer pròpies les reflexions de l’autora i qui participe en el fotoreclam rebrà com a obsequi una bosseta de la berena a triar entre cinc colors diferents i amb frases impreses de Carme Miquel” ha explicat la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno.

Carme Miquel en les seues obres reflectix els pensaments que tenia al voltant de l’ecologia, el feminisme, la llengua i el país. La cultura de la pau és la cultura del futur, Volem vore l’horta i no la terra morta, Saber valencià és una riquesa, sempre suma, entre d’altres, són reflexions que han sigut arreplegades en llibres com ‘Mataren el verd’, ‘Murmuris i crits’ o ‘Aigua en cistella’, a més d’articles en premsa.

Les Trobades són un espai de convivència entre la comunitat escolar de comarques valencianes, amb tallers creats per les escoles i amb la presència de les editorials i les administracions públiques. La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València hi participa des del 2016 amb el fotoreclam més visitat de la jornada. En anys anteriors, s’han dedicat a l’arrel de les paraules, a frases fetes i refranys, al Diccionari de la rima de Francesc Ferrer Pastor i als versos de Marc Granell.