• L’àrea de Cooperació Internacional s’interessa pels projectes de la ONGD per erradicar la violència de gènere a l’Equador

18/04/2023

La diputada de Cooperació Internacional de la Diputació de València, Mentxu Balaguer, s’ha reunit amb les representants de la ONGD Paz y Desarrollo per analitzar els projectes que l’entitat du a terme a l’Equador, principalment els destinats a contribuir en l’erradicació de les violències de gènere en l’àmbit rural. A la reunió han acudit Ketty Ibarra, presidenta de la Asociación de Mujeres de Juntas Parroquiales Rurales del Ecuador (AMJUPRE), Elena Belenguer, delegada a la Comunitat Valenciana y Lina D’Onofrio, responsable de cooperació de la delegació de Paz y Desarrollo.

Paz y Desarrollo és una organització social per a la cooperació i el desenvolupament que actua als països empobrits i en vies de desenvolupament, incloent tota una sèrie d’accions vinculades respecte als drets humans, instruments per al desenvolupament endogen, econòmic i social, així com la prioritat en la seua especialització en equitat de gènere.

Durant els seus 30 anys de treball els seus objectius s’han focalitzat a potenciar les capacitats de les persones a Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina. El seu treball va començar l’any 1991, després d’exercir una labor en comités de solidaritat cap als pobles d’Amèrica Llatina. En estos 30 anys el seu objectiu ha sigut principalment millorar la vida de les poblacions beneficiàries a través de projectes i programes de cooperació al desenvolupament, potenciant, en primer lloc, el treball basat en el desenvolupament de les capacitats de dones i homes, en la participació ciutadana, en la justícia social i en l’equitat de gènere.