El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha destacat avui que la seua visita a Sagunt és «per a transmetre des de la nova corporació que la institució està al servei dels alcaldes i les alcaldesses», després de la seua visita a la comarca del Camp de Morvedre per a conéixer diverses actuacions locals projectades amb el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) 2015 de la Diputació de València.

El responsable provincial i l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, han mantingut una trobada amb els mitjans de comunicació en concloure el seu recorregut per la necròpoli jueva medieval del castell i el Temple Diana del municipi.

El primer edil de Sagunt ha agraït a la Diputació de València «la seua receptivitat sobretot en el tema del patrimoni».

Al seu torn, Altur ha destacat que «els diputats som una eina i un mitjà per a fer política local i sempre donar llibertat a aquells que veritablement coneixen les necessitats de cada municipi com són els alcaldes i alcaldesses».

La Diputació subvencionarà els projectes de l’ajuntament de posada en valor de la necròpoli jueva del castell i la millora de l’entorn del mur del Temple Diana amb un total de 167.942 euros, a través del PIFS 2015.

Altur ha visitat també, prèviament, el municipi de Petrés, on s’ha traslladat fins al castell de la localitat al costat de l’alcalde, Pere Salvador, per a comprovar l’estat de deterioració en el qual es troba la fortalesa i per a la rehabilitació de la qual l’ajuntament ha sol·licitat ajuda a la Diputació.

Salvador ha agraït la visita del diputat de l’àrea de Cooperació i el seu compromís per les necessitats que té la seua localitat.

Sagunto foto_Abulaila (6)