El Ple de la Diputació de València ha aprovat, amb els vots a favor de PSPV, Compromís i EU, i els vots en contra de PP i Ciutadans, l’esmena presentada pel diputat socialista Bartolomé Nofuentes, a la totalitat de la moció proposada per Ciutadans en la qual se sol·licitava l’exclusió dels polítics en les meses de contractació. En la seua intervenció, el diputat Nofuentes ha defensat l’esmena “perquè l’exclusió dels polítics no és lògica, i en tot cas, més que censurar la presència de ningú, la qual cosa hem d’és ampliar la representació dels agents socials perquè enriquisquen la presa de decisions”.

Segons Nofuentes, “la corrupció és la perversió dels espais públics que afecta per desgràcia no solament a la política, sinó a altres sectors socials”. Per açò, “la millor forma de lluitar no és excloure, sinó articular mecanismes de fiscalització i control, així com la necessitat d’ampliar la participació”, ha apuntat el diputat socialista.

Per la seua banda, la diputada de Ciutadans, Mamen Peris, ha lamentat la no admissió de la seua proposta la fi última de la qual “és despolititzar les Meses de contractació i posar d’exemple a la Diputació de València”. També en aquest mateix sentit s’ha expressat la portaveu popular, Mª Carmen Contelles, demanant al temps la creació de comissió de seguiment de les contractacions i adjudicacions.

Bartolomé Nofuentes ha apuntat la intenció dels socis del govern de la Diputació d’emetre per televisió en internet les sessions de les Meses de contractació. “L’important és la dignificació de la classe política i el rebuig de tot aquell element que s’acoste a la gestió del públic sense la intenció de defensar els interessos dels ciutadans”, ha conclòs el diputat Nofuentes.