El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, continua amb el cicle de visites comarcals per a conéixer les necessitats culturals prioritàries dels municipis valencians amb sengles visites a Favara i Sueca.

Tal com ja va indicar, el diputat Rius ha optat per traslladar-se a les localitats «perquè volem acurtar distàncies i facilitar la col·laboració al màxim». Les reunions en la seu de la Diputació continuen però «també volem atendre personalment les sol·licituds que ens remeten des de diferents ajuntaments i centres culturals locals», va explicar el diputat de Cultura.

L’alcaldessa de Favara, Oro Azorín, i el regidor de Serveis Municipals, Rafael Gisbert, van acompanyar el diputat en el recorregut per diverses dependències culturals com el Centre Musical o la Sala de Lectura.

Xavier Rius va mostrar el compromís de l’Àrea de Cultura de col·laborar amb diverses dotacions bibliogràfiques i va avançar també la possibilitat d’editar un estudi local recent que abasta la història de Favara des dels repoblaments cristians fins a les desamortitzacions del segle XIX.

Després del recorregut per Favara, el diputat de Cultura es va traslladar a Sueca per a reunir-se amb la seua alcaldessa, Raquel Tamarit, i visitar la Casa Fuster i el Molí dels Pasiego, entre altres dependències.