El diputat d’Informàtica, Ivan Martí, ha assistit aquest matí a la sessió inaugural del curs de portals web per a administradors organitzat pel Servei de Formació i d’Informàtica.

Aquest curs és presencial, està orientat als responsables màxims de les pàgines web dels ajuntaments que tenen el seu portal web amb la Diputació i l’han fet 40 tècnics en aquesta convocatòria.

El diputat d’Informàtica, Ivan Martí, ha destacat la importància que la Diputació pose a la disposició dels ajuntaments noves eines que faciliten la gestió dels portals i que a través d’ells l’Administració local puga acostar-se als ciutadans.

De fet, el curs que ja s’havia fet en anys anteriors està completament renovat, ja que durant 2015 s’ha fet una migració de la versió de Portals Municipals, s’ha pujat a la versió 7.5, i per això s’ha programat el curs nou amb els continguts renovats.

El primer objectiu és que els administradors aprenguen a treballar els recursos propis del portal, decidir la classificació dels continguts i promoure les seccions, crear i administrar usuaris, grups d’usuaris i permisos, configurar l’editor visual de continguts, personalitzar el portal, etc.

Més de 220 portals municipals

En el present ja s’eleva a 223 el nombre de portals, havent-ne 210 en producció i 13 en desenvolupament, que corresponen a 187 municipis i 18 mancomunitats.

A través dels portals els consistoris valencians comuniquen diverses informacions que han de fer pública. Per això, la Diputació aposta per aquest projecte i aquesta plataforma i segons que ha dit el diputat Martí «demanem que seguiu treballant els portals i les APPs i ens feu arribar els vostres suggeriments perquè entre tots aconseguirem oferir cada vegada un servei millor».

D’altra banda, la Diputació ofereix el curs en línia per als editors, els tècnics que actualitzen i doten de continguts aquests portals.

Tant el curs de publicadores com el d’administradors estan pensats tant per a reciclar als usuaris que ja estaven utilitzant la plataforma com per a formar als nous usuaris que es vagen incorporant al llarg de la vida del projecte de portals web.

Els tècnics que han assistit a la jornada de hui, i els que començaran demà, són dels ajuntaments d’Alcàsser, Algemesí, Almàssera, Bocairent, Carcaixent, Corbera, el Puig, Fortaleny, Godella, Godelleta, Mancomunitat Alt Túria, Mancomunitat la Canal de Navarrés, Mancomunitat de la Serrania, Cullera, Beniparrell, la Pobla de Farnals, la Barraca d’Aigües Vives, el Real de Gandia, Foios, Alberic, Carlet, Meliana, Montaverner, Quart de les Valls, Rafelguaraf, Sedaví, Tavernes Blanques, Torís, Utiel, Villar del Arzobispo, Vinalesa, Mancomunitat de les Valls, Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Lliria, Sueca, Bonrepòs i Mirambell, Venta del Moro i Vilamarxant.