La Diputació de València ha aprovat finançar amb un total de 6.584.174 euros els 186 projectes d’obres presentats pels ajuntaments de la Safor a la convocatòria del Pla d’Inversions Sostenibles (PIFS) 2015 de la corporació valenciana.

La inversió suposarà, a més, la conservació i/o el manteniment de 227 llocs de treball en la comarca, segons les previsions.

Entre els projectes que es van a executar gràcies a la subvenció de la Diputació es troben la reparació dels vestidores del poliesportiu de Benifairó de la Valldigna, la instal·lació de gas en la plana de la Font d’en Carròs, la millora en el parc Ausiàs March de Gandia i la reparació de les humitats del gimnàs de Palmera.

A més, es pavimentaran camins rurals en Tavernes de Valldigna, es rehabilitarà l’ajuntament de Vilallonga i es renovarà la xarxa d’aigua potable de la les calles Lepanto i Circumval·lació d’Almisserà.

El PIFS, impulsat per primera vegada enguany, compta amb un pressupost global de 71,2 milions d’euros i té l’objectiu de “apostar pel benestar de les persones, per l’autonomia dels municipis per a decidir en què invertir les subvencions de la Diputació i, a més, pel manteniment o creació d’uns 2.500 llocs de treball en total arran de l’execució d’obres que implica”, ha explicat el diputat responsable de Cooperació Municipal, Emili Altur.

Altur ha destacat sobre aquest tema que “els diputats som una eina i un mitjà per a fer política local i sempre donar llibertat a aquells que veritablement coneixen les necessitats de cada municipi, com són els alcaldes i alcaldesses”.

El programa, doncs, “obri un nou camí en els plans d’inversió de la corporació, en el qual els principals criteris per a la seua execució són la

vocació municipalista, el respecte a l’autonomia local i el repartiment objectiu de les ajudes”, ha insistit.

Inversió global

El pressupost total del PIFS es distribueix entre tots els pobles de les comarques valencianes, seguint un criteri poblacional, la qual cosa suposa una inversió de 35,88 euros per habitant per a un total de 2.548.898 ciutadans i la creació i/o el manteniment de 35 ocupacions, per milió d’euros invertit en cada població.

A més, la corporació ha previst una inversió mínima i fixa de 50.000 euros per poble, en els 118 municipis existents amb menys d’1.500 habitants, i un total de 5.000.000 euros per a les pedanies de València.

PDF pifs la safor