El diputat de Medi Ambient de la Diputació de València, Josep Bort, s’ha reunit aquest matí en la institució amb regidors, alcaldes i tècnics de deu ajuntaments valencians per a resumir la campanya de neteja de platges de les costes d’enguany i presentar les novetats per a 2016.

A la reunió han assistit representants de Puçol, Xeraco, Meliana,Massalfassar, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Guardamar de la Safor, Bellreguard i Mareny de Barraquetes.

Bort ha informat que la Diputació mantindrà el mateix preu en el servei de neteja de platges i el mateix cost per metre quadrat per als ajuntaments, que ascendeix a un total de 0,217 euros amb IVA inclòs.

En aquest sentit, els consistoris aportaran menys del 20% del cost total del servei, mentre que la institució finançarà prop del 80% de les despeses de neteja. De la mateixa manera, Bort ha assenyalat que “aquest servei públic no és sinó un esforç més i una aposta forta de la Diputació per a conservar un dels nostres paratge més preuats”.

A més, ha agraït a Bellreguard i Xeraco per la cessió de la maquinària de neteja a la Diputació, així com a Guardamar, La Pobla de Farnals per oferir els magatzems de les platges al servei de la institució.

Tal com ha esmentat el diputat, “les platges s’han netejat diàriament i no s’ha deixat de treballar en elles per avaria de la maquinària, doncs s’han revisat durant l’hivern”.

Novetats per a 2016

Bort també ha comentat que la inversió per a 2016 permetrà incorporar dos nous tractors, dues màquines netejaplatges i dos remolcs per a tractors. Entre les novetats també destaca el reforç de la Diputació quant a la gestió de l’espai de les dunes, l’elaboració d’estudis tècnics i desenvolupament de nous mètodes i l’engegada de tallers de sostenibilitat i conscienciació mediambiental en col·legis i passejos marítims.

Igualment, durant la reunió s’ha posat de manifest la memòria dels projectes de l’exercici actual i s’ha informat que entre la zona nord i la zona sud s’han arreplegat un total de 221,66 tones de residus.

Les poblacions que s’han beneficiat en 2015 del servei de la Diputació han sigut Puçol, Puig de Santa Maria, La Pobla de Farnals, Massamagrell, Foios, Meliana, Mareny deBarraquetes, Xeraco, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles.

La Diputació ha invertit prop de 700.000 euros en aquest servei i preveu augmentar la partida per al pròxim any.