La nova Diputació de València ha reunit per primera vegada els presidents de les mancomunitats de la província per a conèixer les necessitats i aspiracions que tenen aquestes entitats i informar de les possibilitats de coŀlaboració i ajuda que ofereix la corporació provincial.

La reunió, celebrada en la seu de la Diputació, ha estat presidida per la vicepresidenta de la Diputació Maria Josep Amigó, qui ha destacat la importància d’aquesta reunió, ja que —segons ha comentat— una de les noves línies mestres del govern de la Diputació és el suport a les mancomunitats.

Amigó ha volgut destacar que la institució provincial té com a prioritat que els municipis puguen mancomunar serveis per a així «potenciar el treball conjunt», en què les mancomunitats tenen un «paper important».

En aquesta primera reunió amb els presidents de les mancomunitats, el vicepresident segon i diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, ha destacat que aquesta reunió és «un símbol del fet que les mancomunitats han de ser un pilar fonamental en aquesta nova etapa de la Diputació, com va dir el president en el discurs de la presa de possessió».

Així mateix, Gaspar ha comentat que la intenció de la nova Diputació amb les mancomunitats quedarà plasmada en els primers pressupostos del nou executiu provincial, que voran la llum en les pròximes setmanes.

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, i la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa García, han explicat tots els serveis que les seues àrees respectives àrees, i han insistit als presents perquè utilitzen les eines de la Diputació, perquè «estan per a servir els ajuntaments i també les mancomunitats».

En aquesta línia, Conxa García ha declarat que la intenció és «obrir la Diputació per a ventilar-la i que estiga oberta a tots els ajuntaments, les mancomunitats i altres institucions».

Després de la celebració d’aquesta primera reunió, la vicepresidenta María Josep Amigó ha anunciat que aquest tipus de trobades es convocaran amb més regularitat per a mantindre una relació contínua amb les 26 mancomunitats de la província.