El termini per a adjudicar els projectes dels municipis de la província que s’han acollit al Pla d’Inversions Financerament Sostenibles 2015 (PIFS) de la Diputació de València es prorroga amb la finalitat de poder tramitar el gran volum de soŀlicituds que s’han presentat des de totes les comarques, d’acord amb el que ha resolt el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez.

En concret, el termini que tindran els ajuntaments per a adjudicar les actuacions es prorroga fins al dia 15 de desembre del 2015, i la presentació de la relació de l’adjudicació dels projectes seleccionats a través de la plataforma informàtica s’allarga fins al 18 de desembre del 2015. La raó de la pròrroga és la curtesa dels terminis i el volum tant d’expedients com dels seus imports, que dificulten en gran manera complir amb els terminis previstos inicialment.

71,2 milions per als municipis

El Pla d’Inversions Sostenibles s’ha posat en marxa amb l’objectiu d’apostar pel benestar de les persones i aconseguir el manteniment o la creació d’uns 2.500 llocs de treball en els pròxims mesos. Els 71,2 milions de pressupost del PIFS 2015 procedeixen de romanent de tresoreria, que, en lloc de destinar-lo als bancs, es destina a inversions en els municipis amb un criteri objectiu gràcies a una distribució de les subvencions proporcional a la població de cada municipi amb una correcció per als pobles més xicotets.

Els projectes locals integrats en el pla estan relacionats amb obres de sanejament i proveïment d’aigües, arreplega i tractament de residus, enllumenat públic, protecció del medi ambient, millora de les infraestructures agropecuàries i sistemes productius, i actuacions relacionades amb la indústria, l’energia, el comerç, la promoció turística, el transport, els recursos hidràulics, la investigació científica i tècnica, la societat de la informació i la gestió del coneixement. Altres obres subvencionables seran les referides a l’ordenació del trànsit i l’estacionament, les vies públiques, parcs i jardins, la protecció del patrimoni historicoartístic, carreteres, camins veïnals i rehabilitació i reparació d’infraestructures i immobles per al servei públic.