El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, i el director del Museu Valencià d‘Etnologia, Francesc Tamarit, han mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de Genovés, Pere Revert, i el director del Museu de la Pilota de Genovés, David Sarasol.

Pere Revert ha sol·licitat la col·laboració de la Diputació de València per a rellançar el Museu de la Pilota de Genovés, “una dels grans referències culturals del municipi”, segons ha assenyalat l’alcalde.

A més, el primer edil també ha exposat nous projectes culturals locals, entre els quals ha destacat la publicació d’un llibre sobre el Castell-Palau del Genovés, desaparegut en la dècada dels 60 del segle passat.

Durant la trobada, han abordat l’exitosa gira expositiva de “Faixa Roja, faixa blava. La Pilota Valenciana”, una mostra coproduïda pel Museu Valencià d’Etnologia i el Museu de la Pilota de Genovés que, en només dos anys, ha superat les 31.000 visites en els 13 municios on ja ha sigut exposada.

Actualment, i fins al 20 de desembre, s’exhibeix a Quart de Poblet, i acomiadarà l’any 2015 a Vinalesa on romandrà fins al 31 de gener de 2016. Per al pròxim any, hi ha huit municipis ja previstos que albergaran la mostra: L’Eliana, Oliva, La Llosa de Ranes, Sumacàrcer, Piles, Bocairent, Bétera i Ontinyent.

A més, segons ha comentat David Sarasol, hi ha 12 municipis que també han sol·licitat l’exposició per a les següents dates.