El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, s’ha reunit amb el director de Relacions Externes de Consum, Francisco Javier Quiles, per a tancar l’acord de col·laboració que portarà la música valenciana de “Done’m l’asguilando”, el disc editat a través de la Unitat de Normalització Lingüística, a les 90 franquícies valencianes Charter depenents de la cadena Consum.

Rius ha mostrat el seu agraïment a Consum, “per contribuir al fet que les cançons populars del Nadal valencià puguen acompanyar els ciutadans durant les compres habituals d’aquestes tradicionals dates festives”.

El director de Relacions Externes de Consum, Javier Quiles, ha lloat la iniciativa de l’Àrea de Cultura de la Diputació que enguany arranca amb els supermercats franquiciats i que, segons va avançar, s’ampliaria també a les grans superfícies en un futur.

El diputat de Cultura ha anunciat que la proposta està oberta per a totes aquelles superfícies que vulguen adherir-se. “Hem volgut ampliar la col·laboració que habitualment mantenim amb ajuntaments i centres públics com Cases de Cultura, Biblioteques, i Punts de lectura, per a normalitzar i acostar la música en valencià”.

12 nadales en ‘Done’m l’Asguilando’

“Done’m l’asguilando! Cançons populars del Nadal valencià” és un disc de nadales de grups de música folk i tradicional valencians compilades pel crític i investigador Josep Vicent Frechina.

El repertori inclou 12 temes populars interpretats per Pep Gimeno Botifarra, Dani Miquel, Alimara, Urbàlia Rurana amb Maurizio Martinotti, Grup de Danses Carrascal d’Alcoi, Grup de Danses del Pinós, L’Aljama, Ximo Caffarena, Cardaors, El Sota dels Barrejats, Grup de Danses El Raval i Grup de Restauració Folklòrica de València amb Fermín Pardo.