El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha presidit aquest matí el Consell Rector del Patronat de Turisme València, Terra i Mar, que ha aprovat per majoria un pressupost de 4.249.811 euros per a l’any 2016.

El Consell, en el qual participa com a vicepresidenta la diputada de Turisme, Pilar Moncho, està integrat per diputats provincials i representants del sector empresarial.

El pressupost de Turisme s’ha augmentat en 500.000 euros respecte a l’exercici passat per a destinar-los a la promoció de les actuacions i iniciatives del Patronat i al Pla de Competitivitat Turística de tres mancomunitats.

En el pressupost, destaca la partida de 1.850.000 euros dedicada al nou pla de subvencions per a ajuntaments, mancomunitats i entitats turístiques de la província.

Les partides destinades a la posada en marxa d’iniciatives i esdeveniments de promoció turística, a la participació en fires i a l’edició de publicacions turístiques s’han aprovat per un import de 1.539.651 euros.

Durant la reunió també s’ha nomenat gerent del Patronat de Turisme Pau Pérez Ledo.

Pla d’actuacions per al 2016 

A més, el Consell ha aprovat les actuacions per al 2016 i amb elles la nova gestió del turisme a través de noves línies de treball basades en la promoció i la comercialització, la coŀlaboració administrativa, la creació i interpretació del producte turístic i els estudis i planificació del territori.

Entre les principals novetats aprovades destaca la línia de subvencions per a ajuntaments, mancomunitats i entitats turístiques que —segons ha explicat la diputada de Turisme, Pilar Moncho— «les ajudes seran diferents a les que s’han aplicat arbitràriament fins ara i permetran finançar les diferents iniciatives turístiques sobre la base de criteris tècnics i objectius».

A més, es crearan nous productes turístics i es continuarà amb iniciatives turístiques per a la promoció turística de la província.

Balanç del 2015 

En la reunió del Consell Rector s’ha fet balanç de les activitats d’enguany per a la promoció del turisme dels municipis de la província.

El 2015, el Patronat ha participat en vuit fires internacionals, vuit nacionals, locals i viatges de familiarització, ha celebrat Interioritza’T, ha oferit cinema en les platges en municipis i ha organitzat les Rutes Turístiques Mediambientals.

A més, s’han promocionat rutes turístiques per la província, s’han certificat platges amb la Q de qualitat turística, s’han promocionat els municipis en l’Oficina de Promoció, s’han editat noves guies i s’ha continuat la labor de promoció en el portal turístic del Patronat i en les xarxes socials.

Consell Rector del Patronat de Turisme
A més de Jorge Rodríguez i la diputada responsable de l’àrea, Pilar Moncho, el Consell Rector del Patronat de Turisme està integrat pels diputats i diputades Conxa García, Pablo Seguí, Emili Altur, Maria Josep Amigó, Rosa Pérez, Roberto Jaramillo, Guillermo Barber, Javier Berasaluce i Mari Carmen Peris.

També està representat en el Consell el sector empresarial turístic, amb Vicente Blasco per la Cambra de comerç de València, José Palacios per la Federació Empresarial d’Hostaleria de València i Miguel Ángel Fernández Torán per la Unió Hotelera de la Província de València.