Durant 2015 el Consorci Provincial de Bombers de València ha realitzat quinze serveis de rescat en helicòpter en les comarques valencianes. Per a conèixer i millorar les tècniques de salvaments en situacions de risc, l’organisme de la Diputació ha organitzat el Curs d’Abandó d’Helicòpter Submergit (HUET), que ha tingut lloc en el Centre Polivalent de Xeraco i que va dirigit als bombers del Consorci especialitzats en labors de rescat.

Durant el matí d’avui, els onze integrants de l’equip han posat en pràctica les tècniques d’evacuació en cas que l’aeronau impacte en l’aigua. “L’objectiu és que els professionals sàpien manejar-se en situacions extremes i tinguen un coneixement previ, així com un protocol de supervivència per a aquests casos”, afirma Xavier Calabuig, oficial del Consorci i Coordinador de l’equip d’operacions de rescat en helicòpter.

El President Delegat del Consorci Provincial i diputat de Medi ambient, Josep Bort, ha destacat la importància de realitzar activitats d’aquest tipus “perquè parlem de situacions de risc en les que està en joc la vida de moltes persones”.

“És imprescindible formar als nostres professionals perquè puguen tractar i socórrer a les víctimes en les millors i més segures condicions. Es tracta d’una inversió que ha de potenciar-se”, ha afegit Bort.

Per a l’alcalde de Xeraco, Francesc Serralta, “és satisfactori col·laborar amb el Consorci de Bombers en aquest tipus d’actuacions en les quals es posa en pràctica situacions límits”.

Durant el matí de hui, els bombers han pogut conèixer les característiques pròpies i les eines de l’helicòpter de rescat que ha aterrat en el camp de futbol de les instal·lacions esportives.

El plat fort del curs ha tingut lloc en la piscina coberta, en la que els bombers han posat en pràctica, al costat dels instructors, el procediment d’actuació que han obtingut prèviament en les classes teòriques.

Aquesta jornada s’emmarca dins del curs de formació que va començar amb unes sessions teòriques sobre operacions en helicòpter en el Centre d’Emergències de L’Eliana, i amb unes actuacions pràctiques en la base d’Énguera.