El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, s’han reunit aquest matí amb l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, al Palau dels Scala.

Ambdós diputats han traslladat a l’alcaldessa de Godella el suport de la Diputació a l’Any Pinazo i han recordat l’estreta vinculació de la institució amb el cèlebre artista, a qui va pensionar en 1876 amb una beca artística a Roma.

L’alcadessa de Godella, ciutat on va viure i va morir, ara fa 100 anys, Ignacio Pinazo Camarlench, ha explicat que l’Ajuntament s’ha sumat amb diverses activitats a les celebracions de l’Any Pinazo que començaran a partir de l’estiu.

Noves línies de col·laboració cultural

Eva Sanchis ha aprofitat la seua visita a la seu del govern provincial per a sol·licitar la col·laboració de la Diputació en la pròxima edició del Festival de Música de Cambra que se celebrarà al juliol i el director de la qual, Joan Enric Lluna, també ha assistit a la reunió.

Xavier Rius ha explicat els nous criteris de col·laboració cultural amb els ajuntaments entre els quals destaca la coordinació de plans conjunts per als municipis de totes les comarques valencianes.

«Volem incentivar la convocatòria de programes col·lectius sobre els projectes singulars amb l’objectiu de democratitzar les ajudes per a facilitar que tots els municipis, amb independència de la seua grandària, ubicació o color polític, accedisquen a les mateixes eines de gestió i subvencions», ha destacat el diputat Xavier Rius.