Edward S. Rubin, coguanyador del premi Nobel de la Pau i doctor en Enginyeria i Política Pública de la Carnegie Mellon University en Pittsburgh, s’ha reunit aquest matí en la Diputació de València amb el diputat de Medi ambient, Josep Bort, per a tractar l’estratègia de lluita contra el canvi climàtic, que porta a terme la institució pública.

 

Durant la trobada, Rubin ha mostrat el seu interès per la línia de treball de l’àrea de Medi ambient per a reduir les emissions de CO2, fomentar les energies renovables i millorar l’eficiència energètica a través del Pacte d’Alcaldes per l’Energia, projecte al qual la institució valenciana s’ha sumat com a coordinadora per a promoure l’adhesió dels municipis i recolzar-los a través de sessions de formació, assistències tècniques i desenvolupament de programes d’implantació dels plans d’acció municipals.

 

El també membre del plafó internacional sobre el canvi climàtic ha oferit la seua col·laboració al diputat Bort, qui ha agraït el compromís de poder treballar conjuntament en futurs projectes.

 

Bort, que s’ha mostrat satisfet pel transcurs de la reunió, li ha explicat el compromís de la Diputació amb les polítiques europees de lluita contra el canvi climàtic i accions per a adaptar els municipis valencians a la nova realitat que presenta l’escenari de canvi.

 

«Des de l’administració local tenim un gran repte i una gran responsabilitat que no podem desatendre. Per açò, hem començat a recórrer el camí per a implicar als municipis valencians en la mitigació del canvi climàtic a través del Pacte d’Alcaldies per una Energia Sostenible Local. Un moviment local d’èxit promogut des de la Comissió Europea a través de l’Oficina del Pacte i abraçat des de fa anys per administracions veïnes», ha assenyalat el diputat.

De la mateixa manera, tots dos han conversat sobre la realitat de la política energètica a nivell nacional i han exposat els seus punts de vista sobre el marc legislatiu en la matèria, tant en l’àmbit europeu com en el nacional i autonòmic

«Hem de caminar cap a on ens indica la Comissió Europea, treballar per descarbonitzar l’economia, donar suport a la generació distribuïda i promoure la participació activa dels consumidors».

«Assumim els reptes establits per la Comissió Europea i anem a treballar per a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle dels nostres municipis en més d’un 20% per a l’any 2020 i un 40% per al 2030», ha conclòs Bort.