L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha dut a terme la segona edició del Concurs Ambiental Escolar que es celebra a les escoles públiques i concertades de les comarques valencianes.

Junt a la Xarxa de Municipis Valencians cap a Sostenibilitat i els ajuntaments interessats, el concurs, en el que han participat més de 2.000 alumnes, tracta de fomentar, mitjançant el treball artístic dels alumnes de quart, cinquè i sisè de primària, la sensibilització i la conscienciació ambiental, treballant aspectes tan importants com el canvi climàtic, l’eficiència energètica,  els aiguamolls, el reciclatge o el consum responsable.

Amb els materials seleccionats, s’ha elaborat un calendari de paret, de gran format, que s’ha distribuït a totes les aules, en el que es marquen els dies de major importància per al medi ambient, cosa que facilita una breu menció en l’aula del motiu de la commemoració del dia marcat.

En esta segona edició, s’ha doblat el nombre de col·legis i de xiquets participants. Enguany, el concurs s’ha realitzat per comarques i, a més, s’han establert dos tipus de premis, uns individuals, per als xiquets i les xiquetes amb material seleccionat, i un altres, més importants, per al col·legi dels xiquets amb material guanyador.

Els premis individuals consisteixen en tres entrades per al Bioparc, que poden fer efectives al llarg de 2016. Els premis col·lectius, un per comarca, consisteixen en la realització d’una jornada de tallers ambientals a l’escola premiada, segons els criteris prèviament establerts.

En estes jornades es tractaran diverses temàtiques ambientals i la seua interrelació amb el canvi climàtic. A més, com l’any 2016 és l’Any Internacional de l’Enteniment Global, es treballarà amb els alumnes les bones pràctiques ambientals i la importància de les accions a l’entorn immediat o local per a la millora del món.

Tots els xiquets participants tindran un detall que, en esta ocasió, consisteix en una cantimplora reutilitzable i plegable i amb un enganxall que facilita la seua portabilitat.