La Biblioteca del Museu Valencià d‘Etnologia inicia el cicle “En veu alta a la Biblioteca” dimarts que ve, 2 de febrer, a les 19:00, en la Sala de Lectura.

Al llarg de l’any, la Biblioteca del museu realitzarà un programa compost per diverses presentacions de llibres relacionats amb l’antropologia i l’etnologia.

La Biblioteca – Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia obrirà el cicle amb la presentació del llibre “La ploma i la càmera: antropologia i memòria colonial en blanc i negre” d’Hasan G. López Sanz.

Fotografia i Antropologia

L’obra de López Sanz és el segon número de la col·lecció pròpia del Museu Valencià d’Etnologia “Intercanvis”. En paraules de l’autor el llibre “analitza els diferents usos de la fotografia en el període clàssic de l’Antropologia quan es va constituir l’autoritat etnogràfica. Aquests usos no es refereixen tan sols al treball de camp dels etnógrafos, sinó també a la posterior circulació de les imatges fotogràfiques en publicacions, museus i arxius”.

Hasan G. López Sanz

Hasan G. López Sanz (1978) és Doctor en Filosofia per la Universitat de València i Llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la UNED. Professor associat en la Facultat de Filosofia de la UV-EG, les seues recerques versen sobre Antropologia Filosòfica, anàlisi historiocríticos de l’antropologia empírica, Estètica i Teoria de les Arts, mostrant un interès especial per la fotografia i els seus usos públics. Ha publicat articles en revistes com a Passatges : revista de pensament contemporani, Quaderns de filosofia i ciència, Quaderns-i : quaderns de l’Institut Català d’Antropologia, Tribal Arts o Concreta. A més, és co-editor del llibre “La missió etnogràfica i lingüística Dakar-Djibouti i el fantasma d’Àfrica”, publicat en 2009 per la Universitat de València.

Memòria rural

El cicle continuarà el dia 25 de febrer amb la presentació del lliure “Paraules majors. Un viatge per la memòria rural” d’Emilio Gancedo.