El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el president del Consorci de Bombers i diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han presentat a Ontinyent la renovació que s’està efectuant dels equips d’extinció d’incendis del parc.

El Consorci de Bombers ha adquirit de moment tres vehicles d’última generació amb un cost de 380.000 euros per unitat, equipats amb l’última tecnologia per atendre tot tipus d’emergències, des d’accidents de trànsit, incendis urbans o industrials o actuacions amb materials perillosos.

En la presentació del vehicle a Ontinyent, Jorge Rodríguez explicava que “des de la Diputació teníem molt clar que calia fer una inversió important per prestar en millors condicions un servei tan important com el dels bombers. Per això, quan Josep Bort ens va ficar sobre la taula esta necessitat, ens vam posar en marxa per donar una resposta adequada millorant l’equipament allà on és més necessari”, assenyalava.

Josep Bort destacava que “ja tocava” renovar la bomba urbana d’Ontinyent, davant l’antiguitat de l’anterior, assenyalant que “millorar les condicions per a la lluita contra les emergències és un dels compromisos tant del Govern de la Diputació com de la Presidència del Consorci”, manifestava.

El Consorci de Bombers està participat per un 50% por la Diputación de Valencia i l’altre 50% per la Generalitat Valenciana i els municipis adherits.

El cap dels bombers d’Ontinyent, Arcadi Peris, destacava la importància de comptar amb un nou vehicle “que millora el temps de resposta per atendre una àrea tan extensa com la que cobrim, des de La Font de la Figuera a Castelló de Rugat, o també reforçar als altres parcs veïns quan ens necessiten”.

Peris posava també de relleu que “no sols podrem ser mes ràpids per a acudir, sinó que podrem atendre millor les diferents situacions gràcies al modern equipament d’esta unitat, que porta un poc de tot”, apuntava.

El parc d’Ontinyent compta amb sis bombers actius per torn, que poden actuar amb esta nova autobomba i també amb altres vehicles com una unitat 4×4 per a llocs de difícil accés, una bomba pesada amb cuba d’abastiment i un vehicle lleuger per a personal o càrrega.