La Diputació llança la XXXVII campanya “Retrobem la Nostra Música”, amb la convocatòria de les bases de les subvencions que contribueixen a potenciar l’activitat de les agrupacions musicals dels municipis de València.

L’Àrea de Cultura presidida pel diputat Xavier Rius ha dotat aquest programa amb una partida que ascendeix a 1.275.000 d’euros destinats a les 310 societats musicals federades en la província de València, i a les corals, orquestres simfòniques, orquestres de pols i pua, els grups de dolçaina i tabal, els grups de dansa i rondalles amb seu en les comarques de València.

La campanya musical atorga subvencions a les agrupacions amb la finalitat de promocionar els concerts bandístics i de música tradicional, per la qual cosa el programa dels esdeveniments estarà integrat per obres de compositors valencians. També té l’objectiu de col·laborar amb les escoles d’educandos de les societats musicals o municipals.

Des del Servei de Cultura de la Diputació, es prestarà assessorament per a resoldre els possibles dubtes que es plantegen en la interpretació de les bases. El termini per a presentar les sol·licituds de les subvencions finalitza el 5 d’abril de 2016 i els concerts es podran realitzar fins al 29 de setembre.

Incentius per participar en el Provincial de Bandes

Les agrupacions que participen en el Certamen Provincial de Bandes tindran incentius en les subvencions que oscil·len entre els 2.000 i els 400 euros, en funció dels requisits establits en la convocatòria. Les ajudes màximes són de 2.000 euros, i optaran a elles les bandes que hagen participat dues o més vegades en el Certamen en els últims cinc anys.

Si només han participat en una ocasió en l’esdeveniment, les bandes poden obtenir 1.600 euros, mentre que les agrupacions que no acrediten la seua participació en el certamen reben 1.200 euros.

Les societats musicals que participen en el Certamen Provincial de Bandes de 2016 organitzat per la Diputació de València poden sol·licitar la subvenció del 100% de l’import de les partitures originals.

Escoles d’educandos, corals, orquestres i grups de folklore

Les ajudes a les escoles ascendeixen a 1900 euros per a les quals superen els 60 alumnes; 1750 euros per als col·lectius educatius que tinguen entre 31 i 60 alumnes i 1.600 euros per als centres amb un alumnat d’entre 10 i 30 inscrits.

Les corals federades en la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana opten a ajudes de 800 euros, mentre que els cors de les bandes de música poden rebre 400 euros. En el cas de les orquestres, tant les federades com les depenents de les societats musicals accedeixen a ajudes de 700 euros.

També poden sol·licitar les subvencions del Retrobem les orquestres de pols i pua, l’import de la qual ascendeix a 800 euros, i els grups de tabal i dolçaina i de dansa i rondalles federats en la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, l’ajuda de la qual és de 700 euros en tots dos casos.