L’àrea de Cultura de la Diputació de València ha decidit sumar-se a les activitats culturals que des de l’Ajuntament de València i la junta Central Fallera estan promovent per a la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat. Aquest és un dels principals acords de la reunió celebrada entre el diputat de Cultura Xavi Rius, el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, i el secretari de la Junta Central Fallera, Josep Lluís Marín  .

Una de les primeres accions empreses per la Diputació serà el canvi de rumb adoptat en la tradicional recepció a les falles de la província.

“Part dels diners i l’esforç que l’Àrea de Cultura destinava, a manera de subvenció directa, a les agrupacions falleres, amb la finalitat d’obtenir reconeixement o esment honorífic dels representants públics, anem a dirigir-ho cap a l’objectiu de la declaració patrimonial universal i en valors culturals”, ha avançat el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius.

En aquest sentit, la Diputació està preparant l’entrega a totes les falles del segon volum “d’Indumentària tradicional Valenciana. La construcció del vestit tradicional valencià” de Francesc Xavier Rausell, perquè les falles puguen gaudir d’aquest ingent treball en tots els casals fallers. A més, en el Centre Museístic de la Beneficència existirà un photocall on qui vulga, podrà fer-se unes fotos i pujar-les a la xarxa promovent el nomenament de les falles com a patrimoni de la Humanitat.

Xavier Rius i Pere Fuset han acordat coordinar al màxim totes les accions en aquest sentit per tal que aquesta promoció tinga el màxim ressò possible.