La Diputació de València ha aprovat una subvenció de 30.030 euros per al manteniment i la gestió del jaciment arqueològic del Puntal dels Llops, el poblat iber que forma part de la Ruta dels Ibers. La proposta, formulada pel diputat delegat de Cultura, Xavier Rius, s’emmarca en un conveni de col·laboració signat per l’Ajuntament d’Olocau i la Diputació de València, que fixa una aportació per a cada any que, segons Rius, «contribueix a mantindre el patrimoni arqueològic de la província i a mostrar-lo amb la importància que té».

Fa uns dies, l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, estigué en la Diputació presentant les necessitats del seu municipi a la nova corporació. Després de la reunió, Ropero destacà la «sensibilitat» de la institució provincial amb el projecte iber.

El jaciment del Puntal dels Llops ja ha rebut més de 1.200 visites enguany, segons informà l’alcalde d’Olocau. Ropero també va recordar l’àmplia oferta turística de la zona, amb visites en família, teatralitzades i nocturnes en els mesos d’estiu, dirigides per dos arqueòlegs que expliquen als assistents els detalls del jaciment ibèric.