La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, participa demà en la taula redona “El malestar de les identitats. Dones i homes del segle XXI”, emmarcada dins de la Setmana Cultural de la Dona. Serà a les 19:30 en el Museu Valencià de la Il•lustració i de la Modernitat (MuVIM), i també intervindran Ofelia Vila, professora d’Història i sindicalista, Isabel Morant, catedràtica d’Història de la Universitat de València, i Anaïs Menguzzato, directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere.
A més, demà es realitzarà el primer taller didàctic sota el tema de treball “Pioneres per la pau”, de 10:00 a 12:00 en el MuVIM. Els participants tindran la possibilitat d’analitzar diferents fotomuntatges i textos amb la finalitat de descobrir la personalitat de les dones promotores de la pau en el segle XX, així com de les aportacions que van fer, una labor que va ser reconeguda amb el Premi Nobel de la Pau. Finalment, a les 19:00 s’inaugurarà la instal·lació artística d’Ana Karina, titulada “El que amaga l’Edén” en el MuVIM, una obra construïda a força de símbols que “representen una crítica d’aquest món hostil en el qual ens movem sense tenir un horitzó definit”, com arreplega la presentació prèvia del propi museu. Expliquen que es tracta de “una obra dura, que Ana tanca en colors suaus i amables, potser en una obstinació dolça d’aqueixa duresa, i que, en definitiva, és la història de vida de les dones”.

Aquestes activitats s’emmarquen en la Setmana Cultural de la Dóna que ha organitzat l’Àrea de Cultura de la Diputació de València amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que se celebra el 8 de març. El cicle de finalitzarà el 13 de març i ofereix una sèrie de conferències, concerts, tallers didàctics, instal·lacions artístiques, animacions lectores i visites guiades en la Beneficència i en el MuVIM.