La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha presentat hui als alcaldes el nou pla de subvencionsdel Patronat Provincial de Turisme-València Turisme en el Centre Cultural La Beneficència. L’acte, que ha inclòs un torn obert de preguntes per als assistents, ha explicat també amb la intervenció del gerent del Patronat, Pau Pérez Ledo, i la cap de Negociat, Maribel Salom.

Les noves línies d’ajuda de València Turisme injecten dos milions d’euros en el sector turístic i substitueixen els antics convenis directes “en una clara aposta per la igualtat, la transparència i l’autonomia local”, ha destacat Pilar Moncho.

Turisme inclusiu i solidaritat territorial

La diputada de Turisme ha manifestat que “és l’hora del turisme inclusiu i de la solidaritat territorial”. En aquest sentit, Pilar Moncho ha apuntat que “els gestors públics hem de respondre amb fets i accions al clam social que exigeix un missatge clar, transparència i eficàcia, igualtat i objectivitat”.

En la seua intervenció, el gerent Pau Pérez Ledo ha insistit en la idea que “la inversió pública ha de generar sinergies econòmiques en el territori i garantir l’activació del sector turístic”.

Dinamització de les iniciatives turístiques locals

Segons Pérez Ledo, “mitjançant els nous programes d’inversió, València Turisme se situa com la institució més solidària de tot el territori i de totes les comarques de la Comunitat Valenciana perquè les ajudes són les més quantioses i les que major impacte tindran, atès que van directament destinades a dinamitzar les iniciatives turístiques locals”.

Amb els nous plans d’inversió, València Turisme concedirà subvencions generals que estan regides pels principis i criteris objectius i plurals de la funció pública mitjançant unes bases de convocatòria que seran aprovades i publicades anualment.

Activar el sector turístic

La diputada Pilar Moncho i el gerent de València Turisme, Pau Pérez, han informat als alcaldes, regidors i presidents de mancomunitats de les comarques valencianes sobre els detalls de les tres línies de subvencions destinades a ajuntaments i mancomunitats de municipis, centrades en la promoció turística, el desenvolupament d’aplicacions tecnològiques i les inversions.

Al més dels tres programes presentats hui que van destinats als ajuntaments i mancomunitats, el Patronat Provincial de Turisme també ha articulat una quarta línia d’ajudes, dirigida a associacions empresarials, i una quinta destinada a millorar la qualitat de les platges “perquè volem apostar amb fermesa pel sector, especialment des de l’administració pública local, però també explicant la inestimable aportació dels professionals i associacions específiques dedicats a l’oci, allotjament i l’hostaleria”, apunta la diputada de Turisme.