La Diputació ha presentat aquest matí en l’IVAF els nous convenis perquè els ajuntaments sol·liciten la seua adhesió a Inclusite, una aplicació que permet adaptar els portals web dels consistoris perquè siguen accessibles a persones amb problemes visuals o psicomotrius.
A l’acte han assistit el diputat d’Informàtica i Desenvolupament de l’Administració Electrònica, Iván Martí, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. Segons ha explicat Iván Martí “la Diputació de València, des de l’Àrea de Modernització, està impulsant aquest projecte d’accessibilitat web a tots els ajuntaments que vulguen adherir-se, per a poder oferir als seus veïns i veïnes, els mateixos serveis virtuals, independentment de les seues necessitats i capacitats visuals i físiques”. El diputat de modernització ha explicat que “les webs municipals, cada vegada han agafat major importància, fins a arribar a ser, hui en dia, una eina fonamental en el funcionament de qualsevol ajuntament. Per açò, és important que ningú es quede despenjat i hem de posar tot aquest potencial a l’abast de tot el món, fent accessible les webs municipals per a donar servei als nostres municipis i a les persones, a totes les persones”.

“Des de la Diputació de València anem a invertir uns 92.000 euros entre 2016 i 2017 i els ajuntaments només s’hauran de comprometre a pagar la subscripció, que suposa 245 euros anuals per municipi en el cas de les plantilles estàndard, que com he comentat abans són la majoria. Per als portals de disseny especial, el cost de subscripció serà de 500 euros”, ha afegit Iván Martí.
La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha destacat la importància d’engegar “mesures que afavorisquen la integració dels col·lectius de persones amb discapacitats, i en aquesta línia va a col·laborar el seu departament amb el d’Informàtica i tots els altres que treballen per a oferir igualtat d’oportunitats a la gent”. “Inclusite ja existia però hem volgut portar-ho a tots els pobles perquè les persones amb discapacitat funcional de tota la província tinguen la mateixa oportunitat en un món en el qual no podem estar al marge de les noves tecnologies”, ha afegit Berenguer.  Les associacions Cocemfe, Once, Avapace i Aspaym, així com els alcaldes, tècnics i regidors de Modernització i de Benestar Social dels ajuntaments d’Alfarp, Almàssera, Benigànim, Corbera, Gilet, L’Eliana, Moixent, Piles, Sedaví i Utiel han recolzat amb la seua presència l’impuls a l’accessibilitat internauta de la Diputació. Eina gratuïta i de major accessibilitat

Inclusite és una eina que facilita l’accés a continguts i serveis Web. Se tracta d’una solució innovadora capaç de proporcionar una major accessibilitat i usabilitat web a tots els usuaris d’Internet, independentment de la seua edat o capacitats.  Inclusite no té cost per a l’usuari, no necessita de software o hardware addicional i ofereix quatre maneres diferents de navegació totalment autònoms, que milloren l’accessibilitat i usabilitat d’una pàgina web. Al sistema Inclusite es pot accedir a través del teclat per a persones amb discapacitat visual; pel modo Dialogant per a persones amb mobilitat reduïda o absència de membres superiors; amb modulació de so per a persones amb problemes de vocalització o paràlisis severes; i amb lectors de pantalla per a tots aquells que naveguen per Internet amb el suport d’un lector de pantalla. El programa pilot va arrancar fa uns mesos i ha consistit en l’adaptació de les plantilles existents i de 10 portals municipals.

“Hui ja vos podem mostrar els primers resultats. Un total de quatre poblacions ja tenen les seues webs municipals adaptades: Utiel, Alfarb, Almàssera i Moixent. I ara mateix, estan en procés els sis següents: Corbera, Gilet, Piles, Benigànim, L’Eliana i Sedaví, per la qual cosa ens vam mostrar molt esperançats en l’èxit d’aquest programa”, ha concluit Iván Martí.