Les brigades forestals de l’empresa pública de la Diputació de València Impuls Econòmic Local, treballen ja en el condicionament de les zones recreatives de les muntanyes de la província de València.

Segons el gerent Víctor Sahuquillo “aquesta actuació té una especial importància per l’època de l’any en la qual ens trobem, ja que són moltes les persones que aprofiten els dies festius de la Setmana Santa per a gaudir dels nostres paratges; i un major índex de presència humana en la muntanya incideix en un major risc d’incendis forestals”.

En aquest sentit, Sahuquillo explica que “estes actuacions, que es realitzen en les zones públiques i obertes als visitants, tenen un doble vessant: evitar que es produïsquen incendis, i en cas que es produïsca algun conat, que la zona estiga neta perquè no s’estenga el foc”.

Intervencions en 26 municipis

Els treballs previstos en aquest programa inclouen actuacions en 25 municipis de la província de València: Ademuz, Alborache, Alpuente, Andilla, Anna, Aras de los Olmos, Bicorp, Castielfabib, Chiva, Enguera, Estubeny, Gàtova, L’Alqueria de la Comtessa, La Font d’En Carròs, Moixent, Navarrés, Pinet, Quesa, Sinarcas, Simat de la Valldigna, Sumacàrcer, Titaguas, Torrebaja, Utiel, Vallada i Vallanca.

A més dels treballs preventius, les brigades d’Impuls Econòmic Local realitzen una labor de comunicació i conscienciació, orientant als usuaris d’aquestes àrees recreatives perquè col·laboren a mantenir aquestes zones en les millors condicions possibles.

Alerta 3

Des del pròxim 24 de març fins al 4 d’abril, la totalitat de la província de València es troba en període d’Alerta 3, la qual cosa significa que les brigades realitzen labors de vigilància exhaustiva per a detectar conats d’incendi i actuar en cas de necessitat.

Quan es produeix un incendi, les brigades forestals actuen com a serveis complementaris en l’extinció, centrant la seua labor en labors de perimetratge i la creació de reguardes després del foc.