Durant aquesta primavera, els museus de la Diputació de València estaran oberts al públic per a oferir una opció cultural basada en l’art, la fotografia i la història.

 

En el Museu de Prehistòria de València, es podrà descobrir l’exposició «Un món de feres» i observar de prop l’esquelet del lleopard de l’avenc de Joan Guitón, a Fontanars dels Alforins, el més complet de la península Ibèrica, a més dels óssos, hienes, llops, gossos salvatges, lleons i lleopards de la prehistòria.

 

Sense eixir del Centre Cultural la Beneficència, es podran visitar les dos exposicions que acaba d’inaugurar el Museu Valencià d’Etnologia dedicades al món de les migracions. En «Fronteres d’Europa» podem vore les fotografies i llegir els textos de cinc fotògrafs i periodistes que han visitat els punts calents d’entrada a Europa d’immigrants i refugiats extracomunitaris. D’altra banda, «Arribes o te’n vas? Emigració valenciana a Europa (1950-1970)» és una exposició produïda pel propi Museu i construïda a partir dels relats de les experiències d’alguns valencians que migraren en aquells anys a Europa, ja siga per raons econòmiques o encuriosits per conéixer el món. Es tracta d’una mostra diferent que s’allunya de les xifres i les cròniques oficials per a acostar-se a les vivències i emocions dels qui ho van viure de primera mà.

 

Finalment, al Museu Valencià de la Iŀlustració i la Modernitat (MuVIM) podrem recórrer la mostra dedicada a «La modernitat republicana a València», on s’exposen més de 280 peces entre cartells, escultures, pintures i altres mostres artístiques de la Segona República, peces que reflecteixen no només el conflicte ideològic, sinó també la tensió entre innovació i continuïtat estètica que caracteritzà un període d’especial creativitat artística i agitació política.