Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València, ha volgut hui viure a fons les festes de Falles a la segona ciutat més important en l’organització d’aquesta festa, Alzira, i en companyia dels alzirencs i del seu alcalde, Diego Gómez.

Amigó ha estat també acompanyada, a més dels membres de la corporació municipal, de la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, i de la diputada al Congrés dels Diputats per Castelló, Marta Sorlí.

Amigó, en el seu compromís per promoure i donar suport a la candidatura de les festes de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat que avaluarà la Unesco en els pròxims mesos, ha remarcat que Alzira, amb 35 comissions falleres i més d’un segle de tradició, “és clau” perquè la Unesco reconega les Falles. Alzira figura en la candidatura juntament amb València, Gandia o Torrent.

Per la seua part, Diego Gómez, ha volgut remarcar que “Alzira és la segona potència mundial pel que fa a falles després de València i estem treballant perquè entre tots assolim el reconeixement de la Unesco”.

Així, el recorregut ha començat a la Falla Camí Nou, de la secció especial i una de les comissions més nombroses i tradicionals de la ciutat. Allí han esmorzat amb tots els membres de la falla. Posteriorment, s’han acostat a la Falla de la Plaça de la Malva que té la particularitat d’haver guanyat el premi al millor llibret de falla de tot el País Valencià, i és ja el tercer any consecutiu que ho aconsegueix, enguany sota el títol Tro d’avís 2016.

Posteriorment han presenciat la mascletà i han anat a dinar a la Falla de la Plaça del Forn la tradicional “Cassolà”.