El Museu Valencià d’Etnologia organitza demà dimarts, 22 de març, una conferència sobre l’exposició «Doctor Carsí, supose?» a les 19:30 h en el Saló Alfons el Magnánim. Maria Londero, viuda de Mariano Carsí, serà l’encarregada d’impartir la xarrada, en la qual parlarà del Congo, la seua història, els canvis que ha patit durant els últims quinze anys i el treball desenvolupat per Mariano Carsí.
També assistirà a la xarrada també Eladio Seco en nom de Mans Unides, qui presentarà sis projectes que s’han dut a terme en els darrers sis anys.
Maria Londero exposarà el treball del voluntariat d’aquesta ONG, amb la qual coŀlabora per a ajudar el Congo i altres països en vies de desenvolupament.
La conferència s’emmarca dins dels actes complementaris de l’exposició «Doctor Carsi, supose?», que es pot visitar en el Museu d’Etnologia fins al 3 d’abril. L’exposició està basada en la coŀlecció d’objectes del metge valencià Mariano Carsí, qui va viure al Congo des del 1959 fins al 2001. Aquesta coŀlecció fou donada al Museu Valencià d’Etnologia.
Aspectes com l’art, la colonització, la descolonització i la neocolonització de la República Democràtica del Congo/República del Zaire estan presents en el projecte. A més, l’exposició se centra en el que suposa coŀleccionar, l’estatus que atorga el ser coŀleccionista i el que implica ser-ho en un context neocolonial.
La mostra s’organitza des de la relació social que hi ha darrere del gust per coŀleccionar fins al significat de l’objecte coŀleccionable, que arreplega una violència simbòlica sobre el natiu amb objectes manufacturats per africans.