El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat el Coŀlegi Sant Rafael de la Pobla de Vallbona amb l’alcalde del municipi, Josep Vicent García, per a felicitar els alumnes de sisé de Primària, que han sigut els guanyadors del Concurs Ambiental Escolar de la Diputació de València en la comcarca del Camp de Túria.

Aquesta iniciativa de la Diputació té com a objectiu sensibilitzar els més menuts en el respecte al medi ambient, per a la qual cosa cal fer accions en l’àmbit local per a arribar més directament als ciutadans.

El diputat Josep Bort ha destacat que aquest tipus d’iniciatives «estan pensades per a sensibilitzar els xiquets, cosa molt important, ja que són els menuts de la casa els que fan de corretja de transmissió a la resta de la família».

Per la seua banda, l’alcalde de la Pobla de Vallbona s’ha mostrat satisfet per la implicació i la conscienciació ambiental de l’alumnat del coŀlegi Sant Rafael i ha subratllat que les generacions més joves «han de tindre clar la necessitat de reciclar, fer un ús racional dels recursos naturals i els beneficis del comerç local».

Com a part del premi, s’ha celebrat una jornada ambiental en el centre, amb tallers didàctics relacionats amb el consum responsable, la contaminació atmosfèrica i la salut i el comerç local, en els quals han participat alumnes, professors i les autoritats polítiques mateixes.

Amb els treballs guanyadors en el concurs d’enguany, s’ha elaborat un calendari de paret en què es marquen els dies assenyalats per esdeveniments mediambientals.

Hàbits sostenibles
El Servei de Medi ambient de la Diputació de València ha fet el concurs en distints municipis en coŀlaboració amb els ajuntaments i les escoles públiques i concertades de la província, i s’ha premiat una escola per comarca. Durant el mes de març, coincidint amb el Dia de l’Eficiència Energètica i el Consum Responsable, se celebraren les jornades en el Coŀlegi Nostra Senyora del Carme de Gandia, l’Escola Jardí l’Ateneu de Sueca i el Coŀlegi Doctor Borràs d’Alfarrasí. En cada jornada es varen tractar temes com l’energia, la petjada de carboni, el consum responsable i just, el cicle de vida dels productes, el soroll, la mobilitat sostenible, l’aigua i la sequera, el bosc com a recurs i els bombers forestals, entre altres. Tots aquests temes es tractaren davall del el prisma del canvi climàtic i la necessitat d’adquirir hàbits més sostenibles. A més es va reforçar el lema de les Nacions Unides sobre aprendre el valor que les accions individuals tenen per al benestar global.