El Museu de Prehistòria de València presenta la seua programació per als mesos d’abril, maig i juny, que inclou tallers infantils, animacions en la biblioteca infantil, conferències i visites a la carta, entre altres activitats.
Els tallers es realitzen els dissabtes a les 12:30 i els diumenges a les 11:00. En el mes d’abril es duran a terme dos tallers sota el títol “Pintant la vida” i versaran sobre l’art paleolític i l’art neolític. Al maig, els més xicotets podran aprendre sobre la ciutat romana i sobre els patricis i plebeus d’una manera entretinguda. Finalment, la temàtica de juny serà “Un dia de la prehistòria en vinyetes” i cada cap de setmana es dedicarà a un període de la Prehistòria: els neandertals, els cromanyons, el neolític i l’edat dels metalls. Les animacions de la biblioteca infantil seran els diumenges a les 10:30 i a les 13:00. A l’abril es realitzaran les animacions “El foc de la vida”, “Gravar per a evocar”, “L’art d’explicar” i “Grafit, un invent prehistòric”, agrupades sota la temàtica “Explicar per a recordar”. En el mes de maig la línia temàtica serà “Moltes formes d’alimentar-se, un sol objectiu: menjar”, i al juny es realitzaran animacions sobre l’agulla de cosir o els perruquers en la prehistòria sota el títol “Grans invents de la vida quotidiana”. El Museu de Prehistòria organitza dues conferències per al mes d’abril. El 13 d’abril es duran a terme les V Jornades del Màster d’Arqueologia, novetats i tendències en l’arqueologia, i el 27 d’abril serà la IV Jornada de Difusió del Quaternari, que versarà sobre la geoarqueología i la bioarqueología.

A més, el 14 de maig el Museu de Prehistòria celebrarà la nit europea dels museus amb visites dramatitzades, tallers i animacions de 22:00 a 1:00.
Exposicions permanents

Les exposicions permanents del Museu de Prehistòria que es podran visitar durant aquest trimestre seran “Societats prehistòriques”, “Història dels diners”, “Món romà” i “Cultura Ibèrica”. En la sala temporal fins al mes de maig estarà l’exposició “Un món de feres”, la qual narra la interacció entre humans i grans carnívors per l’ús de les coves i per les preses en la prehistòria, i té com a peça central un esquelet d’un lleopard del Plistocè trobat en 2013 en l’Avenc de Joan Guitón, a Fontanars dels Alforins. El Museu de Prehistòria difon la seua activitat didàctica i expositiva en centres educatius, ajuntaments i entitats sense ànim de lucre i realitza visites i tallers en diferents jaciments durant tot el trimestre, així com exposicions itinerants.