La Diputació ha aprovat les bases de les subvencions a les entitats musicals dels municipis valencians per a l’adquisició d’instruments musicals.

Amb aquesta campanya, la Diputació pretén potenciar l’activitat de les agrupacions musicals dels municipis al facilitar l’ajuda econòmica necessària per a la compra d’instruments musicals que milloren el desenvolupament de la seua activitat. El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha explicat que les societats musicals triaran els instruments i lloc on comprar-los, en compte de ser la Diputació qui els hi lliure com s’havia fet fins ara.  Aquesta novetat pel que fa a anys anteriors forma part de la nova línia de treball de la Corporació, que consisteix a atendre les necessitats dels organismes a través de campanyes obertes que responen a les seues demandes i evitar els programes tancats als quals podien adherir-se els ajuntaments o entitats destinatàries.  Les entitats que poden acollir-se a aquesta campanya són les societats musicals. L’import màxim a concedir serà de 2.000 euros per societat, i en el cas de les corals, les orquestras de pols i pua, els grups de tabal i dolçaina i els grups de dansa i rondalles, la subvenció serà d’un màxim de 450 euros per a cadascun.

Les agrupacions musicals que sol·liciten les ajudes han de pertànyer a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, a la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana, a la Federació d’Orquestres de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana, a la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, a la Federació de Cultura Tradicional Valenciana Novella o a la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.
Està previst que la convocatòria d’aquestes subvencions es publique en les pròximes setmanes, obrint-se aleshores el termini perquè les entitats musicals puguen presentar les seues sol·licituds.